Foredrag på Fiskeri- og Søfartsmuseet den 16. marts 2017.

Der skal bores, før olien kan flyde

 To Esbjerg-drenge fortæller på en anderledes måde om deres spændende arbejdsliv med offshore i Danmark og resten af verden.

 Henrik Toft Christensen havde sit første møde med olien i Den Mexicanske Golf i 1975 om bord på et simpelt boreskib. Via den danske del af Nordsøen bragte arbejdet med boreteknik ham til eksotiske steder som blandt andet Borneo og Singapore. Hør Henriks beretning om livet som borebisse og videre til Area Manager og Director for Maersk Drilling i Esbjerg samt ikke mindst som Unit Director for det topmoderne boreskib MAERSK VALIANT – skibstypen som har sat verdensrekord i dybdeboring! Kort sagt: Kom og få et spændende indblik i boreteknik.

Jens Husted begyndte sin karriere i oliebranchen på en stormfuld dag i 1986 om bord på boreriggen MÆRSK GUARDIAN i Nordsøen. Mødet med MÆRSK GUARDIAN kom til at gentage sig mange gange forskellige steder helt frem til 2016, hvor den blev ombygget til hotelplatform. Pionerarbejdet og kampen for at trække de store borerigge til Esbjerg danner også baggrund for Jens Husteds nuværende firma, Oilfield Solutions, og en lang række projekter i udlandet, fra Trinidad, Australien, USA og Kina til Afrika, Mellemøsten, Skotland og Norge. Kom og få et spændende indblik i offshoreverdenen set fra en leverandørs side, og hør om nogle af de mange mindre danske og esbjergensiske firmaer, som blev en stor del af det danske og udenlandske olieeventyr.

 Fakta:

Billetpris: 95,- kr.
Forsalg: 1. marts 2017 – 16. marts 2017
Afhentning og betaling: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Tarphagevej 2-8, 6710 Esbjerg V, Reservation af billetter er ikke muligt.
Pris i døren: 125,- kr.
Døren åbnes: kl.18.30, foredraget starter kl.19.00 og slutter ca. kl. 21.30.
Der er kaffe og kage i pausen.

Åbningstider & Priser

HUSK: Altid gratis adgang for børn og unge under 18 år

Tilmeld nyhedsbrev


 

Fiskeri- og Søfartsmuseet | Saltvandsakvariet - Tarphagevej 2 | 6710 Esbjerg V | Tlf.: 76 12 20 00 | Fax.: 76 12 20 10 | fimus@fimus.dk